top of page
אירועים
أحداث
Events
כדאי לכם להרשם לדיוור שלנו כדי לקבל מידע על אירועים ועל פרויקטים חדשים:
היריד לספרי אמנות ארטפורט 2024
Artport’s Art Bookfair 2024
עמותת מרסל לקידום אמנות ותרבות ביריד ספרי האמנות הגדול מסוגו בישראל. היריד מציע את הגרסה האמנותית לשבוע הספר – סוף שבוע בו אמנים מציגים ומוכרים את ספרי האמן הייחודיים שלהם, ומאפשר הצצה לפרויקטים המודפסים שלרוב לא מוצאים את דרכם אל חנויות הספרים הרגילות.
בתים מבפנים 2024: כיכר לבנה - דני קרוון
Open House Tel Aviv Jaffa: Dani Karavan's White Square
בסיור שיתקיים ביצירה האיקונית שנודעה בכינוי "הפנטהאוז של כולם", תציג אוצרת האמנות עדי אנגלמן, שעבדה לצידו של קרוון בשנים האחרונות, את מקורות ההשראה והרקע ליצירת הפסל הייחודי שהוקם כאתר אומנות לשימושם החופשי של התושבות והתושבים וכמחווה לעיר הולדתו של הפסל. הפסל שוקם ושופץ בשנה שעברה וחזר למראה המקורי שלו. הסיור בשיתוף סטודיו דני קרוון. (צילום: אדר' עירית רון וקסלר)
דני קרוון במכון ויצמן למדע
Dani Karavan at Weizmann Institute of Science, Rehovot
סיור אמנות, שיח ופורטרט קולנועי. לציון שלוש שנים ללכתו של האמן והפסל הסביבתי דני קרוון (1930–2021), חתן פרס ישראל לפיסול לשנת 1977, אשר יצר כ־80 פסלים סביבתיים בישראל ובעולם - סיורי אמנות בשתיים מעבודותיו בקמפוס מכון ויצמן למדע, דיון מלווה בקטעי סרטים על המהלך האמנותי של קרוון ופורטרט קולנועי של האמן. בהשתתפות: עדי אנגלמן, ברק הימן, עו"ד מיכאל ספרד, נועה קרוון-כהן, ד"ר אורי רוטלוי. הפקה משותפת ליד חיים ויצמן, מרכז תרבות בסלע, סטודיו דני קרוון ועמותת מרסל לקידום אמנות ותרבות
דני קרוון: אמן / אזרח
Dani Karavan: Artist/Citizen
תערוכה במרכז לפיסול פולני, אורונסקו, פולין. בתערוכה מוצגים פרויקטים מרכזיים מאת הפסל דני קרוון (2021-1930) בהקשר של עשייתו האקטיביסטית לקידום השלום ושמירה על זכויות האדם והאזרח, ומציגה אותו כמי שהיה בעל פורטפוליו כפול - אמנותי ואזרחי.
התערוכה הופקה כשיתוף פעולה בין המרכז לפיסול פולני, אורונסקו (בניהולו של דר' מאצ'ה אלכסנדרוביץ') לבין עמותת מרסל לקידום אמנות ותרבות (תל אביב), בשיתוף סטודיו קרוון (תל אביב ופריז) ובסיוע גורמים נוספים.
אוצרת התערוכה: עדי אנגלמן. שותפים ומלווים: נועה קרוון-כהן (סטודיו קרוון, תל אביב/פריז), ברטואומי סטרוזיק (האקדמיה לאמנות, קראקוב). עיצוב גרפי: נדב שלו. תיאום והפקה: פאולינה קון וירוסלב פאז'ק (אורונסקו). תכנון אדריכלי: Happy World Architecture - אדר' קרן אנגלמן. יוצרים אורחים: יעקב אגור, תומר אפלבאום / הארץ, שמעון בוקשטיין, אברהם חי, זאב טנא, יזהר כהן, אבי מוגרבי, גיא עד, אמיר פלדמן, עדי פרוסט, יורם רון, מרב שאול / הוצאת אסיה, משה תייר.
על התערוכה:
בתערוכה דני קרוון: אמן / אזרח הנערכת בימים אלה בחלל המרכזי של המרכז לפיסול פולני באורונסקו, פולין, מוצגים מודלים, תצלומים, סרטים ורישומים הקשורים בפרויקטי פיסול ציבוריים של קרוון המבטאים את נאמנותו של לערכים של שלום וחירות. בין היצירות המוצגות: כיכר הסובלנות – מחווה ליצחק רבין, אשר במטה אונסק"ו בפריז; נתיב השלום, אשר בניצנה בסמוך לגבול ישראל-מצרים ונוצר כשיתוף פעולה בין קרוון לח"כ לשעבר, איש החינוך ופעיל לקידום השלום, אריה (לובה) אליאב; מעברים – מחווה לוולטר בנימין, אשר בפורטובו בספרד ומהווה אתר עלייה לרגל עולמי לקוראיו ושוחריו של הפילוסוף היהודי-גרמני הנודע ששם קץ לחייו במנוסתו מהנאצים כשאלה באו לתפסו בעיר זו; אנדרטת הנגב ו- שאי שלום ירושלים - קיר הכנסת, לצד יצירות נוספות.
במרכז התערוכה מוצב אלמנט פיסולי-שימושי רחב ידיים, מעין כיכר פנימית שתוכננה לשימוש המבקרות והמבקרים בתערוכה. הכיכר – שנוצרה במיוחד עבור התערוכה במחווה לרוח ולמורשת הפיסולית-שימושית של דני קרוון, מהווה מרחב להתכנסות, למידה, יצירה ושיחה בזמן התערוכה.
בתאריכים 10-13 באוק' 2023 התקיים במקביל לתערוכה הכנס השנתי לפיסול ציבורי בפולין, אשר הוקדש השנה לזכרו של דני קרוון. השתתפו בו: רעיית האמן חוה קרוון, ביתו של קרוון ומנהלת סטודיו קרוון בתל אביב ובפריז - נועה קרוון-כהן, חוקרים וא.נשי מקצוע מובילים מתחום הפיסול הציבורי בפולין. ביתו יעל קרוון, יוצרת בין-לאומית בתחום התיאטרון-מחול, ערכה בזמן הכנס סדנה מעשית לקבוצה של אמנים. מופע התנועה, שהעלו המשתתפים בסיומה של הסדנה, הוקדש לשלום.
מתוך טקסט התערוכה:
ב-1962, בגיל 32, דני קרוון גילה את ייעודו כפסל ציבורי. הוא פנה ליצירת סביבות פיסוליות מורכבות שזיכו אותו בהכרה ובהוקרה בין-לאומיות. קרוון הקדיש את מרבית יצירותיו לשלום, לסובלנות ולאדם, אך משום שהכיר במגבלות כוחה של האמנות לשנות מציאות בזמנים של משבר, הוא לא הסתפק בעשייה אמנותית וניהל אורח חיים המשלב יצירה עם עשייה אזרחית. בשני התחומים עסק במסירות וברצינות. מן הסטודיו שבו תכנן והקים כ-80 יצירות בקנה מידה עירוני וסביבתי עבור אתרים בישראל, אירופה ואסיה, הוא ניסח ושיגר מכתבי מחאה, כתב טורי דעה לעיתון ויזם והשתתף בקמפיינים אזרחיים ציבוריים רבים לאורך השנים.
כמי שנולד בתל אביב הליברלית ב-1930 והיה עד בזמן אמת לאירועי מלחמת העולם השנייה ולמלחמות-ישראל, וכמי שהתחנך והיה חבר פעיל בתנועת הנוער השומר הצעיר, קרוון היה מודע מגיל צעיר לצורך לשמור באופן אקטיבי על ערכי השלום וחירות הפרט ועל הדמוקרטיה. הוא הקדיש את חייו להגנה על ערכים אלה עד בסמוך לפטירתו בשנת 2021; לעיתים יצירותיו שלו שימשו אותו בטיעונים שהעמיד. כך למשל בתגובה להצעת חוק ועדות הקבלה בישובים קהילתיים, חיבר קרוון בנובמבר 2010 מכתב פומבי אותו שיגר לחברי הכנסת. במכתב הוא יצא נגד החוק המפלה שיוביל לאי-שיוויון וסגרגציה בחברה הישראלית. הוא התייחס במכתב ליצירתו "שאי שלום ירושלים", תבליט הקיר שיצר עבור אולם המליאה במשכן הכנסת בשנת 1966. הוא כתב: "אם בכנסת הזאת יגבר הרוב האנטי ציוני, שאינו מכבד את זכויות האדם ואת כבוד האדם ואם הרוב בכנסת הזאת ובממשלה יפיל עלינו לבקרים חוקי אפליה וחוקים גזעניים ההולכים ומאיימים על כל אחד מאיתנו, אתבע לכסות את הקיר שיצרתי לכנסת אחרת ולא לכנסת הזאת... עד שתבוא כנסת וממשלה ציונית שיכבדו את מגילת העצמאות, את ההצהרה הבין לאומית לזכויות האדם של האומות המאוחדות." קרוון נהג לציין שמגילת העצמאות היוותה עבורו מקור השראה ביצירה זו.
כינוס: אמני.ת-אזרח.ית - בין הבית לרחוב
כינוס חירום - בעין ההפיכה
מוזמנות ומוזמנים להשתתף בכינוס החלפת מחשבות וסיעור מוחות אל נוכח הניסיון לנתץ את עקרונות הניהול הדמוקרטיים והליבראליים והמוסר של המדינה והחברה בישראל.
נתחלק למעגלי שיח בהנחיית דוברות ודוברים מעולם האמנות והתרבות. כל מי שמרגישה שהיא מעוניינת לשמוע, להשמיע ולפעול - הכינוס שלכןם ועבורכןם.
הכניסה חופשית ללא תשלום, עם מילוי טופס השתתפות.
מוזיאון תל אביב לאמנות
איך מוציאים את זה לאור?
פאנל בהשתתפות הוצאות ספרי אמן עצמאיות
מאי
2023
יריד, שיחה
bottom of page