top of page

היוזמה להקמת מרכז דני קרוון לאמנות ציבורית בבאר שבע

(החל ב-2015)

עיריית באר שבע ועמותת מרסל לקידום אמנות ותרבות שמחים להודיע בזאת על יוזמה חדשה להקמתו של מרכז דני קרוון לאמנות ציבורית בעיר באר שבע. המוזיאון יוקדש לשימור יצירתו ולחקר פועלו של דני קרוון, בכיר אמני ישראל, חלוץ ופורץ דרך בתחום של פיסול ציבורי תלוי-מקום בעולם. המוזיאון יפעל לטיפוח הקשרים בין אדם לאדם ובין אדם לסביבתו ויקדם את השלום, ברוח יצירותיו של קרוון, בהשראת הרב-תרבותית של העיר באר שבע ובהשראת יופיו של מדבר הנגב.

 

המוזיאון החדש ייבנה בשטחו של הפארק הלאומי סובב אנדרטת הנגב, פסל הסביבה הראשון של קרוון שבעקבותיו יצא לקריירה ענפה וחובקת-עולם שכללה תכנון וביצוע של שבעים פרויקטי פיסול בישראל, באירופה ובאסיה.

המוזיאון יפעל כמרכז תרבות רב-תחומי דינמי עם תכנית תערוכות ופעילויות מתחלפת עבור חובבי אמנות, אנשי מקצוע ולכל המשפחה | המוזאון יהווה מקום משכנו הרשמי של אוסף דני קרוון המסכם למעלה מחמישים שנות יצירה בישראל וברחבי העולם והכולל עשרות פריטים ביניהם: מודלים, רישומים, תצלומים ועוד | המוזיאון יפעל כמוסד תרבות בין-לאומי ויקיים שיתופי פעולה עם מוסדות תרבות ואקדמיות בעולם | המוזיאון יפעל בשלוש שפות: עברית, ערבית ואנגלית | המוזיאון יהיה מוקד האמנות המקצועי היחיד בישראל שיתמקד בתחום של פיסול במרחב הציבורי.

דני קרוון יליד תל אביב 1930, הוא מבכירי אמני ישראל ובעל מוניטין חובק-עולם בתחום של פיסול סביבות במרחבים עירוניים ופתוחים. קרוון זכה להוקרה על הישגיו ופועלו בפרסים רבים שקיבל עד היום, ביניהם: פרס ישראל לפיסול (1977), פרס אמן השלום מטעם אונסק"ו (1993) ופרס פרימיום אימפריאלה לפיסול מטעם קיסר יפן (1998). בין עשרות הפרויקטים שתכנן והקים ברחבי העולם: אקס מאז'ר בסרז'י פונטוואז/צרפת, דרך זכויות האדם בנירנברג/גרמניה, מעברים - מחווה לוולטר בנימין, פורטבו/ספרד, הדרך לגן הנעלם, ספורו/יפן.  www.danikaravan.com

 

המוזיאון החדש ייבנה בסמוך לאנדרטת הנגב, באזור הצפון-מזרחי המתפתח של באר שבע שמצויים בו קריית ההיי-טק החדשה וקמפוס אוניברסיטת בן גוריון בנגב. את פסל אנדרטת הנגב של קרוון פוקדים אלפי מבקרים מידי שנה: תושבי באר שבע והנגב, תיירים מקומיים ותיירים זרים. המוזיאון יהיה בבחינת אבן שואבת עבור המבקרים בעיר ועבור המבקרים באנדרטה ומוקד משיכה ועניין עבור מבקרים ייעודיים נוספים.

המוזיאון ייבנה על קרקע עירונית שהוקצתה עבור הפרויקט על ידי עיריית באר שבע ובברכת ראש העיר. לכשיוקם, המוזאון מתוכנן לפעול כ'מוזיאון מוכר' בתמיכתם של משרד התרבות והספורט בישראל, עיריית באר שבע, גורמים ציבוריים ופרטיים נוספים ובאמצעות הכנסות עצמיות.

מרכז דני קרוון לאמנות ציבורית מתוכנן להיפתח לציבור הרחב בשנת 2022.

[בתמונה: איור הדמייה של מרכז דני קרוון לאמנות ציבורית; תכנון: Happy World Architecture / אדר' קרן אנגלמן; איור: יזהר כהן]

bottom of page